01 February 2010 · Source: IBBT · Download PDF

SODA project wint prijs voor zijn bijdrage aan "the web of objects"?

Het IWT ITEA SODA project, wat staat voor Service-Oriented  Device & Delivery Architectures, is bekroond met de bronzen ITEA Achievement Award 2009 voor uitmuntende bijdragen aan het ITEA-programma. De IBBT-IBCN-UGent onderzoeksgroep speelde een belangrijke rol binnen het SODA project, prof. Filip De Turck, prof. Bart Dhoedt, Dr Bruno Volckaert en Gregory Van Seghbroeck waren betrokken vanuit de onderzoeksgroep.

Het ITEA 2 bestuur is overtuigd dat het SODA project een grote bijdrage levert aan de verwezenlijking van “the web of objects”. Het consortium kon webdiensten integreren in 5 euro apparaten. Deze integratie heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van de time to market voor innovatieve diensten. Het project slaagde er ook in DPWS (Devices Profile for Web Services) als een OASIS-norm te promoten en verschillende implementaties hiervoor te implementeren.

IBBT-IBCN-UGent bijdragen 
De bijdrage van de IBBT-IBCN-UGent onderzoeksgroep in het SODA project bestond uit de bouw van nieuwe geautomatiseerde web service choreografie en verificatietechnieken, waardoor ontwikkelaars snel nieuwe toepassingen kunnen bouwen op basis van bestaande multi-provider service bouwstenen zonder een behoefte aan een centrale workflow controller. 

Meer informatie op http://www.soda-itea.org

Related projects

SODA

SODA

ITEA Call 8

Service-Oriented Device & Delivery Architectures