14 March 2013 · Source: Rijksdienst voor ondernemend Nederland · Download PDF

MANY-project verschaft Vector Fabrics Europese toegang tot grote potentiële klanten

Software ontwikkelaar Vector Fabrics uit Eindhoven werkt in het kader van het ITEA2 MANY project samen met grote Europese bedrijven, zoals ENEA Xdin uit Zweden en Thales uit Frankrijk. Interessante partners om kennis mee te delen én om later wellicht in het klantenportfolio bij te schrijven. "Dit zijn partijen waar je anders niet zo snel binnen komt."

Voor Vector Fabrics is MANY een belangrijk project, stelt Chief Technical Officer Jos van Eijndhoven onomwonden vast. "Wij zijn een klein bedrijf. Dit traject helpt ons aan de investering om onze producten uit te breiden in een nieuwe richting. En: het verschaft ons toegang tot grote Europese projectpartners waar je anders niet zo snel binnen komt. We werken met ze samen, maar het zijn ook potentiële klanten."

Logisch

Het bedrijf uit Eindhoven ontwikkelt software hulpmiddelen die de klant gebruikt om eigen software efficiënt te laten draaien op 'multicore' systemen (computersystemen waarbij meerdere processoren op één chip geïntegreerd zijn). Binnen MANY werkt Vector Fabrics in een Nederlands deelproject samen met ST Ericsson uit Eindhoven en de TU Eindhoven. "MANY werd opgestart door de Universiteit van Barcelona. Deze partij benaderde diverse mogelijke partners. Wij waren er daar één van, ST Ericsson was een andere. Omdat we allebei in Eindhoven zitten, was het logisch elkaar op te zoeken. Samen betrokken we de afdeling Informatica van de TU Eindhoven erbij."

Korte lijnen

In het project bouwt ST Ericsson hardware voor toepassing in onder meer mobiele telefoons en tablets. Vector Fabrics zorgt voor de ondersteunende software. "Samen met de TU bespreken we momenteel via welke interfaces we alles aan elkaar gaan koppelen", aldus Van Eijndhoven. "Dat verloopt goed. We zitten alle drie in de omgeving van Eindhoven. De lijnen zijn kort."

Stimulans

De deelname van Vector Fabrics aan MANY is te danken aan een lange adem. "Begin 2010 is er een ‘project outline’ ingediend. Eind 2010 kreeg het ‘full project proposal’ goedkeuring van ITEA. Daarmee konden we bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland financiële ondersteuning aanvragen. Maar voor 2011 was de kraan net dicht gedraaid. In 2012 kwam er weer geld beschikbaar en werd onze aanvraag alsnog gehonoreerd. Daar zijn wij buitengewoon blij mee. MANY zal de verkoop van de producten van alle partners, waaronder die van ons, een flinke stimulans geven."

Related projects

MANY

ITEA 2 Call 5

Many-core programming and resource management for high-performance Embedded Systems