30 September 2019 · Source: NPO pers · Download PDF

Kiswe Mobile, Sceenic en TNO winnen innovatie-challenge Eurovisie Songfestival 2020

Kiswe Mobile, Sceenic en TNO hebben de innovatie-challenge van het Eurovisie Songfestival 2020 gewonnen. Vandaag pitchten de tien finalisten in Vondel CS in Amsterdam hun concept aan een jury met daarin vertegenwoordigers van NOS, AVROTROS en het Eurovisie Songfestival 2020-projectteam. Elke winnaar krijgt een bedrag tot €35.000 om hun toepassing te realiseren.

De drie winnaars:

Martijn van Dam, bestuurder van de NPO en onder meer verantwoordelijk voor innovatie: "Deze drie geselecteerde oplossingen zijn een goed voorbeeld van innovatieve mediabedrijven waar we graag mee samenwerken om innovatie in media te stimuleren. We gaan samen met hen onderzoeken hoe het Eurovisie Songfestival nog interactiever en innovatiever kan worden."

De komende periode gaan de winnaars hun toepassing proberen te realiseren. De organisatie besluit uiteindelijk of de ontwikkelde toepassing in productie gaat en verbonden wordt aan de show.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU. Het Eurovisie Songfestival 2020 wordt op 12, 14 en 16 mei gehouden in Rotterdam Ahoy.

Foto: Natalie Bouwens