12 December 2012 · Source: Financieel Dagblad - Holland High Tech Editie · Download PDF

ITEA 2 - Internationale samenwerking in de Topsector High Tech Systems

Internationale samenwerking speelt een uitzonderlijke en cruciale rol in innovatie in de High Tech Systems industrie. De bedrijven opereren in een globale en dynamische markt en moeten in een vroeg stadium van productontwikkeling al samenwerken met partners.

Een voorbeeld is het ITEA 2 project EDAFMIS waarin SOPHEON, Nederlands MKB in product lifecycle management software, haar productportfolio heeft versterkt door de internationale samenwerking met onder andere Philips en het Turkse Mobilera.

ITEA 2 (Information Technology for European Advancement) is een internationaal onderzoeksprogramma dat innovatieve en precompetitieve R&D projecten op het gebied van Software-intensieve Systemen en Services opzet, stimuleert en ondersteunt. ITEA 2 is gevestigd op de HTC Eindhoven en wordt aangestuurd vanuit het bedrijfsleven. Belangrijke aandachtsgebieden zijn: gezondheidszorg, duurzaamheid, communicatie en vervoer. In ITEA wordt gewerkt aan projecten met een totale omvang van ca. 250 M€ per jaar met deelname van grote bedrijven (30%), MKB (40%) en universiteiten en kennisinstituten (30%). Op basis van de behaalde successen in ITEA en ITEA 2 is in de zomer van 2012 besloten om het programma in ITEA 3 voort te zetten met een looptijd van 2014 tot 2021. 

Het ITEA label kan een echte business boost geven.“Het is goed voor ons imago en heeft ons zeker geholpen om een beursgang mogelijk te maken. Het is een teken van kwaliteit”.
Huub Rutten, co-oprichter en VP voor Onderzoek van SOPHEON.

Ieder jaar schrijft ITEA een oproep tot het indienen van projectvoorstellen uit, de zogenaamde Project Call. De projectvoorstellen die aan de kwaliteitseisen voldoen ontvangen het ITEA 2 label. De partners in een projectconsortium kunnen daarmee subsidie aanvragen bij de regeringen van hun respectievelijke landen, volgens de nationale subsidieprocedures.

MEEDOEN IN ITEA? CALL OPENING 19 MAART!

Geïnteresseerd? De volgende Call opent met een speciaal netwerk-evenement op 19-20 maart in Istanbul waar geïnteresseerde partijen samenkomen om nieuwe projectideeën uit te werken en consortia te vormen.

Meer informatie over ITEA 2 en de nieuwe Call:

www.itea2.org

Related projects

Edafmis

Edafmis

ITEA 2 Call 2

Embedded Decision and Data Fusion for Medical Intervention Support