01 November 2017 · Source: Rijksdienst voor ondernemend Nederland · Download PDF

Innovatiepartner ontwikkelt slimme maatwerkapplicaties

KE-works image RVO artikel 2017

De Nederlandse onderneming KE-works werkt samen in een Europees innovatieproject. Doel: het versnellen van het ontwerpproces tijdens de productontwikkeling binnen de hoogwaardige technische maakindustrie. Met ITEA-steun krijgen 14 bedrijven in 5 landen de kans om nieuwe technieken en oplossingen te ontwikkelen en te toetsen.

KE-works ontwikkelt slimme maatwerkapplicaties om ontwerpprocessen te automatiseren. Stefan van der Elst, Managing Director a.i. van KE-works: "We richten ons hoofdzakelijk op hoogwaardige, kennisintensieve industrieën zoals de luchtvaartindustrie, de automobielindustrie, de bouw en infrastructuur. We maakten bijvoorbeeld een applicatie om het ontwerpen en simuleren van het gedrag van vliegtuigonderdelen volledig te automatiseren. We ontwikkelden ook een applicatie om bouwwerkzaamheden aan het spoor digitaal en daarmee in real-time te keuren."

Applicatieplatform KE-chain
De ingenieurs en programmeurs van KE-works verwerken technische kennis en integreren verschillende andere applicaties en systemen. Van der Elst: "Een heel team moet ermee kunnen werken. Flexibiliteit staat voorop. Om de technische maatwerkapplicaties sneller en gemakkelijker te maken, ontwikkelden we KE-chain, een eigen applicatieplatform. Verschillende Nederlandse industrieën profiteren daarvan."

Europees IDEALISM: 14 partners uit 5 landen
"Binnen het ITEA project IDEaliSM werken we samen met 14 partners uit Duitsland, Noorwegen, België, Spanje en Nederland," licht Van der Elst toe. "Naast technische partners en technologieproviders zijn grote partijen als Airbus en Fokker betrokken. Met dit Europese innovatieproject versnellen we het ontwerpproces tijdens de productontwikkeling. De ambitie is om de time-to-market en de kosten van nieuwe hoogwaardige producten te halveren. Ons platform speelt daarbij een belangrijke rol."

Lees het complete artikel

Related projects

IDEaliSM

ITEA 2 Call 8

Integrated & Distributed Engineering Services framework for MDO